Liesbeth Steur

lerares hatha-yoga en columniste

Wake up!

“You can allways wake up” by Lenny Macleod (detail)

Wanneer ik de grote hal binnenloop van Guesthouse Trainspot valt mijn oog op een enorme muurschildering. Zachte kleuren. Sprookjesachtig. Ik heb meteen een vluchtige associatie met het werk van Hieronymus Bosch. Alleen heeft deze schildering alles te maken met het mooie zo je wilt. Ik kijk en kijk. Ik maak een foto en lees de tekst:

You can allways wake up

Eenmaal thuis, lees ik nog eens wat er staat. Er klopt iets niet. Of juist wel. Het werk is gemaakt door de Nieuw-Zeelander Lenny Macleod. Ik verwacht geen spelfouten van iemand die een Engelse schoolopleiding heeft gehad. Het blijft me bezighouden. Is het expres of gewoon een typo?

Later spreek ik Lenny en leg hem mijn vraag voor. Hij glimlacht en heeft geen antwoord waarom hij twee ellen schreef. Alleen dat hij onbewust twee ellen schreef. Het is voor tweeërlei uitleg vatbaar nu, zegt hij.

Je kunt te allen tijde wakker worden of met een beetje fantasie staat er dat je op allerlei manieren kunt wakker worden. Als je maar wakker wordt tijdens je leven.

Niet veel later beland ik bij mij thuis in een gesprek over de toestand in de wereld. Ik laat me verleiden daar iets over te zeggen. Normaal praat ik niet mee over dingen waar ik geen verstand van heb. Ik weet wel iets van de losse informatie die tot mij komt. Onderwerpen over politiek en vluchtelingen en nog zo wat, heb ik niet tot in de diepte bestudeerd. Ik luister wel naar meningen en ben nog steeds niet in staat een helder beeld te krijgen. Dat lijkt me ook onbegonnen werk. Ik weet namelijk niet wie neutraal of objectief bericht. Ik kan nooit weten waarop mensen hun mening baseren. Dus om dan iets te zeggen over een onderwerp schept meestal verwarring. En laat ik nu zojuist dit lezen in een blog van Wim de Roos.

Ik weet nu heel zeker dat als ik echt wakker zou zijn, dat ik voor het laatst iets heb gezegd over de toestand in de wereld. Omdat ik weet dat wij mensen eigenlijk allemaal hetzelfde willen voor de wereld waarin we leven: vrede en te eten voor iedereen. En dat al die losse flodder informatie en meningen stuifzand vormen. Stuifzand dat onze blik op het grote geheel vertroebelt.

You can allways wake up! klinkt het door me hoofd. Ik neem het ter harte.

#PHOT (Photo On Thursday en soms on Tuesday) is een initiatief van Karin Ramaker.

Previous

Indische tantes

Next

Maak ik me druk?

6 Comments

  1. wat toevallig … zie mijn blog. 😉

  2. Vrede en eten voor iedereen, ja dat wil ik ook!

  3. C. Verharen

    Lekker eten en een beetje leuke auto…! 😉

  4. ‘Wakker worden tijdens je leven, of op welke manier wakker te worden.’ Die zin raakt me vandaag. Misschien is dat wel waar ik nu mee bezig ben. Wat een mooie gedachte, voelt goed.

Laat je een reactie na!?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: