Liesbeth Steur

schrijver in Portugal

Loze gedachten

In de tuin van vrienden staat dit bakje op een muurtje. Hun tuin is een beeldentuin van zo’n vijfduizend vierkante meter (ongeveer een voetbalveld) groot. Hij is de man van de tuin, zij maakt de beelden. Iedere keer als hij iets vindt dat niet in de tuin hoort, gooit hij dat in dit bakje. De inhoud vertegenwoordigt de geschiedenis van de bezitters van de grond. En die geschiedenis gaat ver terug. Heel langzaam wordt het bakje overwoekerd door de planten en verdwijnt de inhoud naar de vergetelheid. Omdat je het niet meer kunt zien. Niet omdat het niet meer bestaat. Want niets is minder waar.

Als ik die foto zie, zie ik een bakje met willekeurige gedachten. Zomaar, niets bijzonders. Zoals alle gedachten in onze hoofden. Ze liggen te wachten om opgeraapt te worden en er iets mee te doen. Of niet. Ze liggen op de loer al bedek je ze met allerlei andere gedachten.

Ieder dingetje in dat bakje is een verhaal op zich. Net zoals een gedachte dat is. Aangestuurd door emoties. Pak maar eens iets uit het bakje. Waarom dat? Wat voel je daarbij? En welke kant gaat je denken dan op?

Vandaag heb ik eigenlijk geen tijd om een blog te schrijven. Ik ben mijn workshop voor aanstaande woensdag aan het schrijven en wil het klaar hebben omdat ik het weekend in Lissabon doorbreng. De workshop is ter gelegenheid van de viering van het eenjarig bestaan van het yogaproject YogaNoIPP aan de hogeschool in Portalegre. Ik heb anderhalf uur om uit leggen hoe het denken werkt. Hoe onbewust we zijn van al die gedachten die ineens in ons privé bakje lijken te zijn gegooid en hoe extreem onbewust we zijn van ons vermogen ons denken te sturen. Daar gaat dus mijn workshop over.

Al een week broed ik op de PowerPoint en nu ik deze foto heb, weet ik precies hoe de presentatie eruit gaat zien.

Dat allemaal dankzij de #PHOT (Photo On Thursday) een blogexperiment van Karin Ramaker. Een vrije foto-opdracht: een zelfgemaakte foto, zonder thema met of zonder begeleidende tekst, maar wel mét een titel.

Vorige

Pinocchio

Volgende

Lekker weertje meneertje

  1. Wat een geweldige metafoor!

  2. op het juiste moment!

Laat je een reactie na!?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: