Dit is de titel van het boek dat ik aan het schrijven ben over het leven van mijn ouders en voorouders. Het verhaal begint rond 1870 in Zuid-Afrika en eindigt via, Nederlands-Indië, Holland, Marokko, Sicilië en Turkije in het Nederland van de jaren zestig.

Ik gebruik het grote familiearchief vol brieven, aantekeningen en foto’s.

Ik schrijf het familieverhaal voor mijn kinderen, kleinkinderen, neven en nichten en natuurlijk vrienden en bekenden. Er zijn al veel van zulke verhalen geschreven en in mijn ogen kunnen het er niet genoeg zijn. Deze verhalen maken de geschiedenis van de mensheid.

Soms schrijf ik een blog over een gebeurtenis in Kind van de Koloniën. Die blog link ik dan aan deze pagina.

Ik hoop dat het boek in 2021 klaar is voor verschijning. Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.