auteur | autora | author

Ieder oordeel heeft zijn voordeel

oranje-leeuw-door-ing-nederland

“Zó irritant. Nu die WK aan de hand is. Weet je wat er dan gebeurt?”

“Nee, vertel.”

“Dan is het alsof die man van mij alleen nog maar voetbal is en verder alles vergeet dat te maken heeft met ons dagelijks brood en leven. Voor hem zijn het alleen nog maar de spelen die er toe doen. Hij werkt nog net. Dat wel. De kinderen krijgen alleen maar aandacht als ze meekijken naar de wedstrijden en ik doe ondertussen al zijn huiswerk erbij.”

“Daar heb je helemaal geen tijd voor. Je werkt normaal al harder dan hij!”

“En dan dat gezuip. Iedere avond als een balletje naar bed. En dan nog beledigd zijn als ik geen seks wil. Eikel.”

“Wat? Nou, dat had ik van hem nou nooit gedacht.

Ik had die vent van jou wel hoger zitten. Niet een doorsnee-man die zich laat afleiden door van die basale mannendingen. Dat valt me tegen zeg en dan ook nog jou al het werk laten doen? Ik snap niet dat je dat pikt. Ga toch weg bij hem. Iemand die jou zo behandeld is jou niet waard hoor. En volgens mij is hij niet alleen zo tijdens de WK. Volgens mij is dat structureel en heb je dat zelf niet helemaal door nog. Jezus wat een manipulator is hij. Nee echt. Die hoef ik niet meer te zien.”

“Zo had ik er nog niet naar gekeken. Ja, misschien heb je wel gelijk. Ik zal er eens over nadenken. En nu moet ik echt gaan. We eten vroeg vanwege de voetbal. Dag, ik spreek je morgen wel.”

“Nou, ik denk dat ik straks bij jou voetbal kom kijken. Dan kan ik die gek die mijn vriendin psychisch mishandelt in de gaten houden.”

“Overdrijf je niet een beetje? We hebben het hier over een WK. Ik word helemaal zenuwachtig van jou als je zo reageert. Hij doet alleen maar zijn WK ding. De meeste mannen vinden dat gewoon leuk. En dat ik tegen jou klaag over zijn gedrag, zegt niets over zijn persoonlijkheid. En verdomme, dat geeft jou nog geen recht om hem te vér-oordelen. Je vond hem altijd de leukste man van al onze mannen. En nu ineens reageer je zo. Lekkere vriendin ben jij. Het ging trouwens niet over jou of over wat jij voelt en ervaart. Het ging even over mij. Je hoefde alleen maar te LUISTEREN. Verder niets. Je hoefde niet eens wat terug te zeggen en … trouwens … je oordelen zeggen meer over jou dan over hem. Heb maar eens het lef dat oordeel over hem om te draaien naar jezelf.”

“Hoezo omdraaien? Hoezo het gaat over mij?”

“ Nou. Deze. Je zei: Dan kan ik die gek die mijn vriendin psychisch mishandelt in de gaten houden. Draai die nou eens om door die gek te vervangen door mij.”

“ Hmm …. Dan kan ik mij … die mijn vriendin psychisch mishandelt in de gaten houden? En dat vind jij wel kloppen. Ik mishandel jou psychisch?”

“Ja. Door te zeggen dat ik bij hem weg moet en al die andere dingen die je zei. Dat is luisteren met een plan. Daarmee manipuleer je mij. Dat is geestelijke mishandeling. Denk daar maar eens over na. En nu ga ik echt. We gaan zo barbecueën. Mannen-hamburgers op een vuurtje gooien, biertje erbij en dan voetbal kijken! Doei!”

Vorige

De menselijke maat

Volgende

Heilig

Laat je een reactie na!?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén