schrijver - autora - author in Marvão, Portugal

Hugo Christiaan

Wie had dat gedacht? Een foto van mij op een eilandje bij de Reeuwijkse Plassen. Met sigaret in de hand en een flesje Schweppes aan mijn mond. Ik zit gewoon te niksen. Dat kon ik vroeger blijkbaar. Ik zit niet eens te lezen. Het boek dat naast mijn pakje Marlboro en aansteker ligt is van uitgever Ankh Hermes zie ik aan het logo. Het omslag is niet goed zichtbaar en ik vermoed wel welk boek het is. Waarschijnlijk Autobiografie van een yogi van Yogananda of wie weet het boek van Elisabeth Haich met de titel De inwijding. Twee must-reads vind ik die mij het pad opstuurden richting spirituele ontwikkeling. En als ik goed kijk, vermoed ik dat het het eerste boek is.

Wat deed ik daar? Zo’n 35 jaar geleden in het Hollands landschap.

Mijn goede vriend Hugo van der Molen zeilde veel met zijn jongens en dan gingen wij wel eens een dagje mee. Zijn jongens en de mijne waren vriendjes en zeilen vonden en vinden we allemaal leuk. Alleen … Hugo moest altijd sneller. In deze periode had hij een zeilboot – een 470 – die volgens mij alleen maar hard kon gaan. Dan spetterden we roekeloos overgeleverd aan de zeilkunst van Hugo over het water en sloegen ineens om. Kijk, voor mij was dat niet zo erg, maar de kleintjes die vonden het helemaal niets. Huilen, uit het water vissen en nog meer huilen. Die wilden eigenlijk niet meer de boot in. Dus werd het spelen op het eilandje waar Hugo en zijn jongens kampeerden.

Ik draag een T-shirt met de naam Christiaan. Zo heette de kapperszaak van Hugo aan de Grote Markt in Den Haag. The best ever! Hugo was zijn tijd ver vooruit. Wat hij deed gebeurde toen alleen nog maar in New York. Hugo en de mensen die hij opleidde verstonden het vak. Ik heb daar zelfs een jaar of zo gewerkt.

Een onvergetelijke tijd op naaldhakken van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en jeetje wat heb ik daar veel gelachen. En die onbezorgdheid straalt van de foto of.

De foto kreeg ik van Hugo tijdens ons afscheid van Nederland een jaar geleden en vandaag vond ik die. Niet voor niets; want dinsdag. Precies op tijd voor de Foto op Dinsdag.

Deze foto is gemaakt in het kader van Foto op Dinsdag #PHOT, een initiatief van Karin Ramaker. 

Previous

De logeerhond

Next

De rozentuin

2 Comments

  1. Je vertelde vorig jaar op het feestje over de kapper. dat herinner ik me dan weer.

  2. Riny Heupink

    Top foto, sexy hoor en dan ook nog lekker paffen, geweldig en ook weer zo’n leuk stuk geschreven, love you!!!! ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén