Een boek


De meesten van jullie weten inmiddels dat mijn echtgenoot Coen Verharen een creatief is die nooit lang draalt over een project. Het mag onderhanden zijn maar vooral niet te lang. Hij handelt de dingen in een noodtempo af. Of het nou kunstwerken zijn of projecten op het land – ook dat zijn kunstwerken volgens Coen, meestal rust hij niet voordat de klussen geklaard zijn. Dat is voor het kalme, kabbelende platteland waar we wonen soms opvallend. De boeren doen de dingen op hun dooie akkertje. Niemand rent, niemand vindt dat iets af moet. Want, het komt allemaal wel af. Op de juiste tijd. Die niet vooraf bepaald kan worden.

Ik vermoed dat Coen dat tempo nog heeft overgehouden van zijn reclametijd. Daar moest ieder project het liefst gisteren klaar zijn. En het interessante was dat bij de introductie van computers niemand méér tijd over had. De dingen moesten nog sneller. Ik kan het weten want de laatste vier jaar van het bestaan van reclamebureau VDL & VDL was ik erbij.

Coen had deze winter ook een projectje. Hij ging een boek schrijven over die reclametijd. Stel je voor. Een boek vol anekdotes. Ik vermoed dat iedere tijd en iedere professie zijn eigen verhalen kent en ik geloof zeker dat wat er mogelijk was in de jaren tachtig van de vorige eeuw een unicum is geweest.

Ook dit project met de titel Niet lullen maar poetsen had Coen snel afgerond. Nog voordat het boek af was had hij bestellingen – betaald en al – binnen. Zijn marketingachtergrond heeft hem nog niet in de steek gelaten.

Het voelt wat nostalgisch om die verhalen terug te lezen. Het waren mooie tijden. We hebben echt verschrikkelijk gelachen. De tijden nu zijn anders en gelukkig kunnen we nog steeds verschrikkelijk lachen. Om andere dingen. Zelfs in deze Coronatijd. We hebben wel makkelijk praten vanuit de voortuin van God. Want zo ervaren wij het prachtige gebied rondom Marvão in Portugal. Van de lockdown merken wij niet veel. Ons leven verandert er niet door. Alleen bij het boodschappen doen wat we beperken tot een keer in de week of minder.

Coen vertelde me trouwens dat er nog 15 exemplaren over zijn van de eerste druk. Dus je kunt nog bestellen. Misschien wel een opsteker en vrolijke noot om te lezen over 20 jaar reclame avontuur in betere tijden. Alles kon en alles mocht.

En zoals Coen is toevertrouwd stuurde hij mij de complete gegevens voor het geval je wilt bestellen. Een aanrader! Trouwens over niet al te lange tijd volgt er nog een boek, dit keer door ons twee geschreven.

Niet lullen maar poetsen is verkrijgbaar op voorinschrijving en vooruitbetaling. Wat kost die grap?
Voor afnemers binnen Europa € 27,50 (incl. verpakkings- en verzendkosten).
Buiten Europa € 32,50 (incl. verpakkings- en verzendkosten).

Wanneer de posterijen van Portugal meewerken, ligt het een week of twee weken na bestelling in je bus.

Wijze van voorinschrijving / betaling:
Naam
Volledig (verzend) adres
Aantal exemplaren
Betaling op rekeningnummer NL 64 INGB 0797 5787 49 t.n.v. C. Verharen
Onder vermelding van: Niet Lullen maar Poetsen

Vorige

De voorraadkast

Volgende

Het begin

 1. Ridzerd M. van Dijk

  Grappig, de zegwijze ‘niet lullen maar poetsen’ heb ik ook eens gebruikt als titel bij een Steiner citaat.

  https://ridzerdvandijk.wordpress.com/2011/11/13/niet-lullen-maar-poetsen/

  • Een echte Rotterdamse uitdrukking. Kom je uit Rotterdam? Mijn man wel en doet die uitdrukking altijd eer aan 😉

   • Ridzerd M. van Dijk

    Nee, ik ben een boerenlul uit Friesland (Sneek). 🙂

    • En die Friezen weten ook van aanpakken. Ik las het stuk dat je plaatste van Steiner met die bijzondere titel. En het is meer dan weer. Niets komt ons (mij in ieder geval) aangewaaid. Hoewel ik dat vroeger wel dacht. Er is voor niets een quick fix al willen de how-to-boeken ons dat wel doen geloven.

     • Ridzerd M. van Dijk

      Inderdaad, geen woorden maar daden, leve Feijenoord 1.

 2. Ben er benieuwd naar!

 3. Patricia Steur

  Wat geweldig dat jullie met z’n tweeën gaan schrijven!

Laat je een reactie na!?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén