Wanneer je mijn blog al een aantal jaren leest, kun je je misschien het verhaal herinneren uit 2009 over Lucia Beijlsmit getiteld De kunst van het reizen. Het gaat over haar leven, werk en woonplek in Salorino, Extremadura, Spanje. Anno 2021 hakt Lucia nog steeds in de prachtige stenen uit de regio en haar werk ontwikkelt zich. Naast het beeldhouwen werkt Lucia met schapenwol. Daar is genoeg van in deze streek waar vroeger de kuddes doorheen trokken op hun weg door Spanje van Noord naar Zuid en terug. 

Luto de flores (2021), de strijd van de bloemen (10 stuks), maakte Lucia als protest tegen de geplande lithiummijnen in Valdeflores (de vallei van de bloemen) bij Cáceres. Hier worden ze tentoongesteld in Museo Vostell in Malpartida de Cáceres.

Op haar website www.luciabeijlsmit.com kun je werk zien en de zeer uiteenlopende activiteiten volgen die zij onderneemt. Want een ondernemer is zij.  De website is in het Spaans, Nederlands en Engels. De keuzemogelijkheid is op een mobiel apparaat niet altijd te zien. Het staat rechtsboven op de homepage. Zie je het niet dan biedt Google Translate uitkomst.

En nu is Nederland aan de beurt. Hoewel het transporteren van de zware werken nogal een uitdaging is, komt Lucia met haar Piedras Sonoras (zingende stenen) naar Den Haag.

Dus voor de Hagenaars misschien leuk om te weten dat ze de expositie in hun eigen stad kunnen bezoeken. En natuurlijk ook voor de vrienden en familie die bij ons zijn geweest en Lucia hebben ontmoet tijdens een bezoek aan haar beeldentuin in Salorino.

  • Datum: 16 t/m 26 september 2021
  • Tijd: Dagelijks van 12:00 uur tot 21:00 uur. Maandag gesloten
  • Locatie: ANNA@KV2, Korte Vijverberg 2, Den Haag
  • De opening is op 18 september om 17:00 uur. Jullie zijn van harte welkom. 

Bij ons op het land staat ook werk van haar dat zij maakte uit een enorme steen die tijdens de verbouwing uit een van de muren van ons huis kwam. Ze maakte deze Wiebelaar voor ons in 2016.

Ik hoop van harte dat jullie tijd kunnen vinden de tentoonstelling waar Lucia (samen met Amsterdamse Lilian Berg exposeert, te bezoeken.