Liesbeth Steur

lerares hatha-yoga en schrijver

De kracht van een wens

Mijn vader zong soms dit: “Oh was ik maar een glaasje wijn, dan kon ik altijd aan je lippen zijn …” Geen idee hoe dat liedje verder ging. Volgens was het ook eigen tekstvariatie op een oud-hollands liedje. Het klonk voor mij als kind als een echte wens. Ik oefende het wensen altijd met dat melodietje geheel met eigen tekst.

Eindeloos kon ik dat doen.

Nu ben ik groot en wens nog steeds van alles. Vooral voor anderen. Mijn wensen zijn vervuld. Hoewel? Er zit er nog eentje bedenk ik me nu. Die durf ik eigenlijk niet uit te spreken en nu ik deze opdracht krijg om iets over wensen te bloggen, ga ik een poging doen.  Kijken of het lukt de wens goed te formuleren.

Ik schrijf een non-fictie boek met korte verhalen over het leven zoals het zich aanbiedt, de menselijke reactie op de omstandigheden en het inzicht dat ontstaat als je het leven steeds bewuster en experientieel leeft. Over hele gewone dingen dus die grote gevolgen kunnen hebben, zoals het bereiken van tevredenheid. En waarin humor levensreddend blijkt te zijn.

Zoiets. Ik denk dat het beter geformuleerd kan worden, maar dat zal ik pas kunnen als het boek zich aan het schrijven is.

Nou. Daar staat het dan zwart op wit. Wat #blogawayNL al niet voorzaakt!

Previous

CoenSt op de #PHOT

Next

Bij mijn zus in Amsterdam

2 Comments

  1. natuurlijk schrijf je dat boek! 🙂

Laat je een reactie na!?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: