lives, writes and teaches in Portugal

About me and contact

PORTUGUÊS  |  ENGLISH

Copyright Patricia Steur

Sinds 2016 woon ik in Portugal. Van geboorte Nederlandse voel ik me thuis en senang in Portugal. Het levenstempo, de vriendelijke mensen en de eenvoud van alles, dat alles past wonderwel goed bij mij. Ik woon in de bergen op een boerderij, op uren rijden van de hedonistische beschaving waaraan ik zelf een levenslang heb bijgedragen. En weet je? Ik mis helemaal niets van dat alles. 

Ik ben een denker, een onderzoeker en altijd zoekend naar antwoorden op de vragen die in mijn hoofd blijven hangen. Ik schrijf omdat het voor mij de enige manier is om te begrijpen wat ik denk. Ik schrijf omdat het moet. Het maakt mijn hoofd stil en dat schept weer ruimte voor diepere stilte in meditatie tijdens mijn dagelijkse yogasessies. Met of zonder leerlingen. 

Soms leidt dat tot een tevredenheid die ik onbeschrijfelijk vind. Een tevredenheid die elke cel van mijn lichaam raakt en me plaatst in de essentie van het leven. Bewustheid van alles in me en om me heen.

In oktober 2021 rondde ik een project af waaraan ik zo’n dertig jaar af en een aan heb gewerkt. Een boek over de geschiedenis van mijn familie. Het draagt de titel Kind van de koloniën. Het archief uitpluizen, dingen op een rij zetten, het verhaal in boekvorm gieten, alles heeft een levensveranderd effect op mij gehad. Eindelijk kon ik mezelf zien, mijn trauma’s, mijn rol in deze familie en waarom ik de dingen gedaan heb zoals ik ze heb gedaan.  Ik voel me bevrijd en tevreden. Het boek is in het Nederlands, telt 350 pagina’s en veel fotomateriaal.  Je kunt het bij mij bestellen. 

Aangezien ik steeds minder betrokken ben bij de sociale media nodig ik je uit om je in te schrijven op mijn blog en voor de nieuwsbrief die af en toe verschijnt. Met je e-mailadres. Dan hoef je nooit wat te missen van wat ik schrijf. 

Ik wens je toe dat je wakker wordt/bent en blijft. Ik ervaar het nog steeds als een leerschool en een continu training. 

Liesbeth Steur

Quinta dos Chões

Santo António das Areias

Portalegre, Alto Alentejo, Portugal

Mail me gerust: liesbeth@liesbethsteur.com

Of stuur een berichtje: +351 967 421 914

2 Comments

  1. Alice

    Goedemorgen Liesbeth, ik heb zojuist jouw meest recente blog gelezen. Ik voel me iedere keer weer een stukje lichter als ik jouw woorden heb gelezen. Zij zetten me aan tot denken en reflecteren. Ik vind dat prachtig.
    Ik reageer niet altijd op je blogs maar lees ze heel graag. Zoals ook vanochtend weer, in de keuken met de blikken zon in onze achtertuin ;-).
    Fijne zondag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: