(PORTUGUÊS) (ENGLISH)

December 2019 begon de onrust in de wereld die uitmondde in een wereldwijde angst psychose. Het is nu bijna december 2021. We zijn twee jaar verder en hoe ziet de wereld er nu uit? Wat is er gebeurt in de grote wereld en wat in jouw eigen wereld? Hoe voel je je nu? Is de angst nog steeds aanwezig of is er rust in je hoofd? Zie je het grote plaatje nu anders dan in 2019?

Ik weet niet wat ons nog te wachten staat. Ik weet wel dat angst de slechtste raadgever is om je leven te leiden en dat een positieve geest je kan helpen van die angst af te komen. En ik weet nog iets. We kunnen ons gewoon bezighouden met de bouw van onze nieuwe wereld. Een wereld geleid door onszelf.  

Je hebt alle tijd om tot inzicht te komen en te bedenken hoe jij wilt dat de wereld eruit ziet. Ik heb al eerder gevraagd aan je of je dat eens wilt opschrijven voor jezelf. Terug naar het oude normaal is dat de wens? Dat hoeft niet. Dat voelt wel als het meest veilige, maar ook dat was schijn. 

De veiligheid zit alleen in jezelf. Wanneer je je angst voor het onbekende kunt beheersen, kun je ook de veiligheid in jezelf vinden. En daar begint het creatieproces. Heb je een groep gelijkgestemden om je heen dan is creëren nog makkelijker. 

Het eerste dat je te doen staat is je leven zo simpel mogelijk maken. Daar zijn jij en de wereld meegeholpen. Druk zijn en druk doen hebben alles te maken met versnipperde aandacht, geen helderheid hebben over prioriteiten met als gevolg dat je levensenergie continu weglekt. Want waar je bewustzijn is, daar gaat ook je energie naartoe. 

Jij kan zelf je bewustzijn aansturen. Je bent de baas tenslotte. Wanneer je die kunst verstaat kun je je perfect focussen tot in de diepte en dan weet je dat creativiteit en kansen ook twee valkuilen zijn. Ze kunnen een enorme afleiding zijn tenzij die twee op een lijn staan met je intenties en doel in je leven. Als je die helder hebt dan wordt het leven met de dag mooier, rustiger en vrediger.

In de meditatieve yoga doen we niets anders dan het trainen om met je vrije wil je bewustzijn te leren beheersen. Stap voor stap. En het mooie is dat we ook nog ons hele lichaam inclusief organen en bloedsomloop alles bieden om in balans te blijven of te komen. 

Hier in Santo António das Areias is na twee weken de mini-uitbraak van Covid voorbij. De mensen en kinderen die in quarantaine zaten zijn gezond. Dus mag ik weer binnen les geven. Aangezien buiten geen optie is nu. En ik wil juist in deze onzekere tijden doorgaan met de trainingen die immens belangrijk zijn voor ons aller welzijn.  

Als God het wil, zie ik jullie woensdag 24 november a.s. om 10:00 uur in de zaal van het overdekte zwembad van Santo António das Areias.