lives in Portugal and writes about being aware in life

De wiebelaar

De wiebelaar van Lucia Beijlsmit, zojuist geïnstalleerd.

Hij staat! De wiebelaar. Het tweede kunstwerk in ons openluchtmuseum. Het eerste is vanzelfsprekend een conceptueel werk van CoenSt zelf met de titel Struisvogel Miele. Zogenaamde upcycling art, kunst gemaakt van in onbruik geraakt materiaal.

Beeldhouwer Lucia Beijlsmit doet ook aan upcycling, maar dan van in de natuur gevonden graniet, marmer, diabas en andere steensoorten. Zij maakt abstract werk dat voor mij altijd weer de aanwezigheid van de natuur versterkt. Waar het ook staat.

Lucia bood aan een wiebelaar voor ons te maken. Van een steen van ons eigen terrein. Hoe mooi is dat! De lichtvoetigheid van haar wiebelaars vind ik een wonder. Ze bewegen namelijk in de wind. Je gelooft je ogen niet. En, ze zijn volledig ge-upcycled. De voet is een schijf van een eg – een landbouwwerktuig dat de bovenlaag van de grond rult – en de veer een grote schokbreker.

De wiebelaar staat nu prominent in het openluchtmuseum achter ons huis te dansen in de wind. Komt het zien!


Voor de goede orde hierbij een plaatje van Struisvogel Miele.

Struisvogel Miele van CoenSt


Deze foto is gemaakt in het kader van de #PHOT Photo On Tuesday, een blogexperiment van Karin Ramaker. Een vrije foto-opdracht: een zelfgemaakte foto, zonder thema met of zonder begeleidende tekst, maar wel mét een titel.

Previous

Wax on, wax off

Next

Zwemmen in geluk

2 Comments

  1. Gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst. Erg mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén