Liesbeth Steur

schrijver

Verliefd op jouw telefoon

Verliefd

Verliefd

Er is al veel gezegd en geschreven over de oh zo onschuldige smartphones en hun oh zo verwarde gebruikers. In mijn ogen dan hè: verward. Want wat ik afgelopen zaterdag zag, daar werd ik stil van.

Wij gingen even eten in ons favoriete stamrestaurant De Landbouw. We raakten in een vurig gesprek over kunst, over de mens, over mooi en over lelijk totdat Coen (mijn man dus) ging roken. Ik kon even op adem komen en wat aantekeningen maken toen een extreme verliefd stel aan het tafeltje tegenover mij plaatsnam. Niet tegenover elkaar, maar naast elkaar. Met de ruggen naar mij toe. Hun hoofden raakten. Ze konden niet van elkaar afblijven. Heerlijk om zo verliefd te zijn. Coen kwam terug, onze conversatie ging door tot na de espresso’s en Limoncello. Inmiddels was het stel steeds dichter tegen elkaar aan gaan zitten; ze werden bijna één. Dat kon ik zien langs Coen heen. Volgens mij aten ze niet en vergaten ze zelfs te drinken van de volle glazen voor hen.

Tegen de tijd dat wij tevreden opstonden – de brainstorm had een goed plan opgeleverd – om af te rekenen zaten ze nog steeds innig te zijn en ietsje voorovergebogen. Ik liep langs hun tafel en kon het niet nalaten om even te kijken. Dat was het moment dat mijn mond openviel. Ze keken niet naar elkaar. Nee. Ze werden geheel in beslag genomen door een smartphone. Ik keek nog eens. Nee, het was er niet één. Op de tafel lagen twee toestellen tegen elkaar aan te schurken. En ze mochten van elkaar alles zien.

Previous

Werken voor je brood

Next

Hoogtepunt

2 Comments

  1. heel komisch stuk, liesbeth, qua vertellen dan. 😉

  2. Riny Boeijen

    Erg leuke column, erg nare realiteit. Zal wel mijn leeftijd zijn.

Laat je een reactie na!?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: